Rona

Binnenkort beschikbaar voor adoptie vanuit Nederland


Info
Naam: Rona
Geslacht: Teef
Leeftijd: circa 4 jaar oud
Gewicht: 15 kg
Formaat: Klein, formaat van een Kooikerhondje.
Ras: Onherleidbaar
In Nederland sinds: Mei 2023
Sociaal: Ja, licht terughoudend naar vreemden
Zindelijk: Ja
Loopt aan de riem: Ja
Kan met kinderen: Vanaf 10 jaar
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan mee in de auto: Ja
Kan even alleen zijn los/in bench: Ja
Gevaccineerd: Ja
Ontwormt /ontvlooit: Ja
Ge-chipt: Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden: Wordt 1 juli geopereerd aan 1 cherry eye en 1 cyste in haar andere oog. Ze zal hier volledig van herstellen en vanaf 7 juli geplaatst kunnen worden.

Achtergrond
Rona komt uit PS Botosani en is in mei 2023 via directe adoptie bij haar voormalig adoptant gekomen. Na een jaar lang proberen is het de adoptant niet gelukt om Rona goed gesocialiseerd en relaxed in haar roedel te krijgen.
Na intensief overleg is besloten afstand te doen van Rona en haar eerst hier in training te plaatsen, om haar zo verder te socialiseren en goed plaatsbaar te maken. Inmiddels is Rona klaar voor adoptie!

Karakter
Rona haar looks zijn wat veel mensen aanspreekt; Ze is prachtig langharig met een tricolor vacht en heeft een koppie met veel uitdrukking waar je direct voor smelt!
Echter is het ook belangrijk dat mensen haar zien voor wie ze is qua karakter.
Rona is vrij en sociaal naar bekenden, iets terughoudend naar vreemde mannen. Mag ze even snuffelen is het al snel goed en laat ze zich graag aanhalen.
Ze houdt van lange wandelingen en nieuwe dingen ontdekken, kan prima overweg met andere honden en kan ook alleen thuis zijn in bench of los, zonder piepen/ slopen.
Omdat Rona een aantal jaar haar eigen boontjes heeft moeten doppen is ze erg zelfstandig en eigengereid. Ze weet goed hoe ze haar zin op subtiele wijze kan doordrijven als jij niet duidelijk bent of geen grenzen stelt.
Het is een zacht hondje met een duidelijke persoonlijkheid die prima weet hoe het leven werkt.
Naar verwachting zal Rona op termijn ook prima los kunnen lopen.

Wat voor baasje zoekt Rona?
Rona zoekt een baasje dat haar kiest om wie ze is en niet op haar looks;
Deze dame heeft iemand nodig die haar leiding geeft en consequent behandeld. Neem je genoegen met het half opvolgen van commando’s? Of met een hond die compleet in jou mag kruipen? Dan weet Rona direct dat ze met véél meer ongewenst gedrag kan wegkomen en zal ze dat ook doen. We zoeken voor Rona dus een ervaren hondenmens, iemand die lichaamstaal goed herkent en geen moeite heeft om een hond op zijn plaats te zetten en zich niet laat verblinden door Rona’s maniertjes om haar zin door te drijven.
Ben jij lekker nuchter, kapabel om gedrag te doorzien en consequent?
Dan heb je aan Rona een gouden hondje want dan doet ze alles voor je.
Rona is erg aanhankelijk en ligt ook graag op schoot, borstelen vindt ze prima en ze kent een aantal basiscommando’s als “plaats, blijf, hier”.
Rona heeft een gemiddeld energieniveau; In huis is ze rustig en kalm, buiten is ze een stuk actiever. 3x per dag 10 minuten lopen is dan ook niet haar ding. Ze wil graag een leuke, actieve baas die lekker met haar op pad gaat!
Voor Rona maakt het niet uit of ze als enige hond, of bij meer(dere) honden geplaatst wordt. Ze past zich makkelijk aan.
Rona kan eventueel ook in een gezin met oudere kinderen geplaatst worden, vanaf circa 10 jaar die niet ongestructureerd of druk zijn, en op voorwaarde dat de kinderen respectvol met honden omgaan.
Jongere kinderen en veel drukte is voor haar onprettig.

Video: Voorstelvideo Rona

Rona verblijft bij haar gastgezin in Oosterbeek, Gelderland

Heb je interesse om Rona te adopteren?
Stuur dan een berichtje met wat persoonlijke informatie, je ervaring met honden en wat jou het geschikte baasje voor haar maakt.

Wij werken met een intake, kennismaking, huisbezoek en plaatsen onder contract.
Honden worden nooit met de eerste kennismaking meegegeven
.Er wordt een adoptiebijdrage gevraagd ter hoogte van E300 ter tegemoetkoming van de gemaakte kosten en voor de honden in Roemenië die wij ondersteunen d.m.v. diverse projecten.