Ter herplaatsing/ adoptie

Hieronder ziet u de honden die nog een baasje zoeken.

Maude, beschikbaar voor adoptie vanuit een gastgezin in Nederland

Maude is recentelijk bij onze organisatie terug gekomen na 6 jaar geadopteerd te zijn geweest.
De reden daarvan is dat de adoptant door ouderdom en bijkomende gezondheidsproblemen helaas niet langer in staat was zorg te dragen voor haar.

Ter herplaatsing:
Naam: Maude
Geslacht: Teef
Leeftijd: 7 jaar
Gewicht: 18 kg
Formaat: Middenslag
Ras: Mix onherleidbaar
In Nederland sinds: 2015
Sociaal: Ja
Zindelijk: Ja
Loopt aan de riem: Ja
Kan met kinderen: Ja, leeftijd circa 10+
Kan met andere honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan mee in de auto: Ja
Kan even alleen zijn los/in bench: Ja
Gevaccineerd: Ja
Ontwormt /ontvlooit: Ja
Ge-chipt: Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden: Geen

Karakter
Maud is een sociale, fitte, vriendelijke, rustige, actieve en zelfstandige teef.
Haar energielevel is te omschrijven als rustig tot gemiddeld.
Bij haar vorige baasjes leefde ze een vrij sober leven met weinig prikkels. In eerste instantie was ze wat gesloten maar ze ontpopt zich steeds meer tot een spontane hond die ook zelf initiatief neemt.
Ze komt graag bij de baas voor een knuffel of om te spelen en vindt het heerlijk om een eind te gaan wandelen.
Autoritjes vindt ze geweldig!
Alleen thuis zijn is voor Maude geen probleem, ze gaat rustig in haar mand liggen en piept of sloopt niet.
Ze kent enkele commando’s, loopt keurig mee aan de lijn en wij verwachten op termijn (na gewenning) geen probleem met loslopen.
Muizen en ratten zijn hun leven niet zeker, maar echt jachtinstinct heeft ze niet.
Met andere honden kan Maude prima overweg, ze spreekt de hondentaal vloeiend en laat het overenthousiaste honden netjes weten als ze te opdringerig naar haar zijn.

Wat voor baasje zoekt Maude?

Een alleenstaande, echtpaar of gezin met rustige, grotere kinderen zou haar prima passen.
Veel drukte en chaos op structurele basis vindt ze onprettig, dan trekt ze zich terug.
We zien haar het liefst bij iemand die lekker actief is en haar betrekt bij het leven, niet bij oudere mensen die weinig mobiel zijn.
Een baasje dat natuurlijk leiderschap uitstraalt en zelfverzekerd is, is voor haar ook prettig.
Maud verblijft bij het gastgezin in een roedel van 4 honden, maar is bij de vorige baas altijd de enige hond geweest en kan dus ook prima als enige hond geplaatst worden. Ze kan zowel op een appartement als in een gewoon huis gehouden worden, een tuin is voor haar geen must.
Kortom; Maude is een leuke, vlotte meid zonder grote rugzak die graag weer een leuke baas vindt om samen mee van het leven te genieten!

Maude verblijft bij haar gastgezin in Oosterbeek, Gelderland.
Heeft u interesse om Maude te adopteren stuur dan een berichtje met wat persoonlijke informatie, uw ervaring met honden en wat u het geschikte baasje voor Maude maakt naar Doggies Dream Team.
Voor Maude geldt een aangepaste adoptiebijdrage.

Marley, beschikbaar voor directe adoptie vanuit Roemenië

Marley en haar nestgenootjes zitten samen met hun moeder bij een oudere heer die een van de rescuers van het asiel om hulp vroeg; Hij kon door zijn leeftijd niet goed meer zorgdragen voor zoveel dieren.
Inmiddels krijgt hij dan ook hulp en is afgesproken dat de moederhond gesteriliseerd zal worden en dat de pups met 9 weken naar het public shelter verhuizen om van daaruit geplaatst te worden.
Marley zal naar verwachting uitgroeien tot een medium formaat hond, ze komt in Oktober naar Nederland wanneer ze 16 weken oud is.
Marley heeft een goede start gehad qua socialisatie maar zal eenmaal in Nederland, de eerste periode na aankomst, de nodige sturing en begeleiding nodig hebben om verder uit te groeien tot een sociale, vrije hond. Dit verlangt van de adoptant goede kennis betreft gedrag en training om gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Heeft u interesse om Marley te adopteren, stuur dan een berichtje via het contactformulier met persoonlijke informatie, uw ervaring met honden en wat u het geschikte baasje voor Marley maakt naar Doggies Dream Team.

Nori, beschikbaar voor directe adoptie vanuit Roemenië

Nori werd samen met haar 6 zusjes gedumpt bij het asiel. Inmiddels zijn al haar zusjes uitgevlogen naar Duitsland, waar ook Nori heen zou gaan, maar vanwege een negatief huisbezoek moest ze helaas achterblijven en zoeken wij nu voor haar een gouden mandje in Nederland.
Nori is een wat verlegen teefje met een zacht karakter.

Ze zal naar verwachting uitgroeien tot een medium formaat hond en ze komt in Oktober naar Nederland wanneer ze circa 20 weken oud is.
Gezien haar start heeft ze qua socialisatie nog het een en ander in te halen vergeleken met Nederlandse pups van haar leeftijd. De eerste periode na aankomst,  zal ze de nodige sturing en begeleiding nodig hebben om verder uit te groeien tot een sociale, vrije hond. Dit verlangt van de adoptant goede kennis betreft gedrag en training om gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Heeft u interesse om Nori te adopteren, stuur dan een berichtje via het contactformulier met persoonlijke informatie, uw ervaring met honden en wat u het geschikte baasje voor Nori maakt naar Doggies Dream Team.

Aleandro, beschikbaar voor directe adoptie vanuit Roemenië

Als je het hebt over een “gouwe ouwe”, dan heb je het over Aleandro. Hij is in de herfst van zijn leven in het asiel beland en zou dolgraag naar Nederland willen komen om te genieten van zijn oude dag.
Lekker liggen in een zacht mandje ipv in een koude kennel op het beton te moeten liggen en liefde en aandacht van zijn mens ontvangen ipv een vluchtige aai van een vrijwilliger die komt voeren.

Aleandro is circa 11/12 jaar oud, tussen de 0 en 50 cm schofthoogte en sociaal naar mensen en soortgenoten.
Oudere honden worden maar weinig geadopteerd helaas, en ons rescue-hart bloed bij het zien van zo’n lieve grijze snoet vol hoop. Hij mag dan wel het grootste deel van zijn leven achterzich hebben, maar is het evengoe waard om nog een aantal jaren zijn happy ending te leven! Gunt u hem dat geluk? 

Heeft u interesse om Aleandro te adopteren, stuur dan een berichtje met wat persoonlijke informatie, uw ervaring met honden en wat u het geschikte baasje voor Aleandro maakt naar Doggies Dream Team.
Voor Aleandro geldt een aangepaste adoptiebijdrage.

 
 
Onze honden wordt geplaatst na een positieve intake, kennismaking, huisbezoek en onder contract.
De adoptiebijdrage is 365 euro en is ter tegemoetkoming van de gemaakte kosten en ter ondersteuning van de honden en het shelter in Roemenië. 

Wij behouden ons het recht voor niet passende kandidaten te weigeren als adoptant.