Gastgezin worden


Gastgezinnen gezocht! 

Met ingang van dit jaar kunnen wij melden dat we weer zijn begonnen met opvang en plaatsing van honden uit Roemenië. 

Heb jij tijd, ervaring, kennis, mogelijk en een flinke dosis enthousiasme om deze (vrijwillige) functie te bekleden, meld je dan aan om de intake te doorlopen!

Werkwijze
Nadat je ons een mail hebt gestuurd om je aan te melden als gastgezin, krijg je van een intake toegestuurd waarna er een gesprek volgt en vervolgens een (digitaal) huisbezoek wordt gepland. 
Bij welbevinden teken je een contract zodat voor beide partijen de overeenkomst vast staat.
Als organisatie kijken we samen met jou wat een passende hond is, gaan we vervolgens in gesprek met het shelter en is het wachten tot de hond naar Nederland kan komen! 

Functie inhoud
Eenmaal in Nederland ben jij als gastgezin verantwoordelijk voor de socialisatie en training van jouw “foster”, oftewel opvanghondje.
Je zorgt er voor dat de hond zo goed mogelijk went aan het Nederlandse leven.
Van het leren zindelijk zijn en aan de lijn te lopen, tot alleen kunnen blijven, de basis commando’s kennen alsook de omgang met vreemde en nieuwe situaties.
Ondertussen houd je contact met de organisatie over de voortgang. 

De meeste honden zijn na een week of 2 á 3 klaar om uit te vliegen naar hun gouden mandje.
Op basis van de karakterschets die jij als gastgezin van jouw foster maakt, gaat de organisatie op zoek naar een passende adoptant.
Het is dus heel belangrijk dat je goed kunt beschrijven hoe het karakter is, wat voor baasje hij of zij nodig heeft, welke punten nog werk en aandacht verdienen en; Dat je mooie foto’s kunt maken waar de hond duidelijk en vrolijk op staat. Net als bij mensen, is bij honden hun uiterlijk hun visitekaartje of in ieder geval; De eerste indruk waar een kandidaat naar kijkt!

Hoe snel een hond geplaatst is, is van veel factoren afhankelijk. Onze ervaring leert dat onder optimale omstandigheden, honden na ongeveer 1 tot max. 3 maanden opvang geplaatst worden. 
Indien er een passende adoptant gevonden is, wordt de kennismaking gepland. Nadien kun jij je bevindingen over of het al dan niet een match is doorgeven aan de organisatie, waarna de adoptieprocedure bij een succes match zal vervolgen.

Heb je een hond gezien op de facebookpagina van het shelter die je graag wil opvangen?
Laat het gerust weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wie betaalt het voer? 
De foster betaalt het voer voor de hond. 

Wie betaalt het veiligheidstuig? 
De organisatie betaalt het veiligheidstuig. 
De foster zorgt zelf voor een riem (geen flexi-uitrollijn!) 
Het veiligheidstuig dat de honden van ons meekrijgen is persoonlijk en wordt met adoptie dan ook meegegeven aan de adoptant. 

Hoe zit dat met de nieuwe wetgeving?
Als gastgezin dien je een UBN-nummer aan te vragen. De kosten hiervan bedragen €19 en kunnen bij de organisatie gefactureerd worden.

Wie betaalt eventuele medische kosten? 
De organisatie betaalt de medische kosten voor de hond, indien dit vooraf toegezegd wordt (na goed overleg met en akkoord van de organisatie.) Voor (levensbedreigende) spoed gelden uiteraard andere afspraken, welke ook in ons contract vermeld staan). 

Wat als ik mijn foster zelf wil adopteren? 
Dat kan en mag uiteraard, we begrijpen maar al te goed hoe gek je op ze kan worden! 
Echter hanteren we wel de afspraak, dat dit kenbaar gemaakt wordt aan de organisatie vóór de intake van een adoptieprocedure wordt gestart met een kandidaat-adoptant. Dit om teleurstellingen te voorkomen. 

Heb je andere vragen? 
Neem gerust contact op! 

Notabene: Doggies Dream Team handelt altijd in het belang van de honden en wij behouden ons het recht voor om mensen als gastgezin te kunnen weigeren op basis van verkregen informatie inzake de veiligheid van de hond een- of anderzijds niet naar behoren te waarborgen is. Een afwijzing staat dan ook niet open tot discussie.